mandag den 28. marts 2011

De voksnes børn

Jeg ved jo godt, det ikke passer. Men i tilspidsede situationer kommer jeg altid til at tænke, at alle andre har meget mere styr på det der med at være forældre. At ingen af de andre rigtige voksne med rigtige familier og rigtige jobs og bil og pension og madplan nogensinde lever i sådanne kaos-agtige tilstande, som vi gør. At de ikke har sådanne mandag morgener, som denne der lige er overstået med hyl og skrig og skrål og trampen og trods og en almen tilstand af kaos. Jeg bliver ramt af en begyndende panik, og vi kan simpelthen ikke komme ud af den hektiske stemning, der ligger over morgenen som en tåge. Andres børn er meget mere velopdragne. Andres børn hyler ikke fordi vanten sidder lidt skævt. Eller råber ad og skubber til hinanden på vej ned af trappen, så hele opgangen kan følge med i optrinnet. Det er jeg sikker på!

(Og det er så nu, I gerne må skrive, at I også nogle gange oplever den helt særlige tilstand af kaos man kan opnå på sådan en mandag morgen efter alt for lidt søvn og med to trætte og gnavne børn. Tak.)

7 kommentarer:

 1. Og tirsdag morgen. Og onsdag. Også nogle gange fredag. Og i går, hvor han var ret træt.
  Det værste er, hvis man kan hive op i buksebenene, så de bare ben kan ses, oven for strømperne. Og hvis man ikke må kaste med havregryn...

  SvarSlet
 2. Nogle gange???? Prøv med næsten hver morgen! Den lille kan bryde sammen, bare man beder ham tage strømper på... Og prøv bare at glemme noget til morgen 'buffeten' - så bryder helvede løs!
  Heldigvis tror jeg der er mange andre helt almindelige familier, ligesom din.

  SvarSlet
 3. Åh jo de gør. Vores gør i hvert fald!

  SvarSlet
 4. Lidt ligesom, at andres hjem altid er ryddelige og aldrig beskidte?? Jeg tror så ofte på det!! Og blir sgu sådan helt skadefro og lykkelig når jeg opdager snavs hos andre eller ser et hylende barn. I går slæbte jeg den nylig 3-årige ud af butik mens hun skreg (og her menes virkelig SKREG) "jeg vil ikke have de snadaler". Ret absurd at svinge dankortet igennem og godkende beløb på 700 kr alt imens. Kors.
  Ps- Forleden opdagede jeg at der var kommet lidt baby-lort på min dyne under et af nattens sædvanlig hurtige bleskift (og det gør andres babyer da i øvrigt heller ikke vel - skider om natten?? Og hvis de gør, så skifter de voksne dem da ikke i sengen vel??). Har stadig ikke skiftet sengetøj. Kan du slå den??

  SvarSlet
 5. Det sker IKKE kun om mandagen hjemme hos os. Bare så du ved det. Og jeg har en stærk mistanke om, at frekvensen nok kun bliver hyppigere, når der ankommer en lillebror/-søster. Oh joy(!)

  SvarSlet
 6. TAK, alle I rare damer i Blogland!!!

  SvarSlet
 7. Ha ha, altså du mener ligesom at de andre aldrig glemmer biblioteksbøgerne (og derfor aldrig får bøder), at de husker at stille op til relevante bestyrelser i engagementets hellige navn, aldrig har overtræk fordi de tjener sindssygt godt og ikke har gæld i bilen - og aldrig kunne finde på at spise en hel pose salte fisk efter ungerne er puttet, med deraf følgende søvnløshed og bilkaposer under øjnene??

  SvarSlet