fredag den 30. oktober 2009

At amme eller ikke amme

Nå. Men fraværet på bloggen skyldes desværre ikke, at jeg er blevet opslugt af en ny krea-hobby. Snarere at Otto og jeg har haft nogle kontroverser på ammefronten. Han er ikke udelt begejstret for mine bryster (det er jeg for så vidt heller ikke selv...), og det bliver til en del hylen i forbindelse med måltider, særligt om natten (også fra os begge to). Heldigvis var jeg forleden sammen med nogle seje mødre, som lærte mig, at det ikke behøver være så vigtigt og rigtigt, det der med amning. Og det var tiltrængt, tror jeg. For, er du gal mand, hvor er det da bare over det hele. Altså allerede fra man den dag man bliver gravid spørger jordemoderen og alle andre om man har tænkt sig at amme. Da jeg var på barsel med Anton var jeg sågar til et kontaktlinsetjek, hvor den rare optiker-dame spurgte om jeg ammede (for det kunne have indflydelse på mit syn!?), og da jeg svarede "ja", sagde hun "jamen, det er jo også det bedste". Pænt meget pres på fra alle sider, og det er svært at undgå at føle sig som en unaturlig moder natur, hvis ikke det lige glider, det med mælk fra bryst til bebs.

Men jeg (prøver) at tage det med ophøjet ro og må, hvis Otto ryger på flasken, forsøge at kompensere for mit enorme svigt som mor med ekstra lommepenge senere hen, når ungen helt sikkert er dybt astmatisk, brystfikseret og måske decideret sær pga. manglende amning som baby...

5 kommentarer:

 1. Jeg synes også, at du skal tage den med ophøjet ro. Det vigtigste er, at det bliver en god oplevelse for jer begge og hvis amningen ikke fungerer, så findes der heldigvis et ganske udmærket alternativt.

  SvarSlet
 2. Hej Astrid,
  Jeg har luret med på din blog i et par uger efterhånden og synes,at jeg har lyst til at knytte en kommentar til dit indlæg.
  Som Frederikke skriver, er det vigtigste at madseancerne bliver en god oplevelse for jer begge.
  Min egen lille dreng blev kun ammet i to måneder og fik MME første gang, da han var en måned gammel. Jeg kæmpede med brysterne og han kæmpede med vægten og for os var det bare det aller aller bedste der kunne ske. Og vi fik fuld opbakning og ingen ammemafia pegede fingre af os. Og kontakten mellem os i madsituationerne blev pludselig meget bedre, rolig og afslappet.
  Så lyt til dig selv. Det valg du træffer er helt sikkert det bedste for jer!
  God weekend.
  /Vevika

  SvarSlet
 3. Det er så sindsygt med det der ammepres, man oplever.
  Men altså flasken er også lækker fleksibel og så kan man bedre skubbe manden ud af sengen om natten også ;o) Man må se fordelene jo

  SvarSlet
 4. Tak for opbakningen! Rart at vide, at ammemafianen ikke har infiltreret blogland;-)
  Og velkommen til, dejligt at vide, at I læser med...

  SvarSlet
 5. Øglen og jeg havde også vores kontroverser over de der bryster, og når jeg kigger i det famøse bakspejl, gad jeg egentlig godt, at jeg havde bragt flasken på banen, tidligere end jeg gjorde.

  Nu er Øglen omkring 8 måneder, og hun gider overHOVEDET ikke ammes mere. For ca. 1½ måned siden droppede hun amningen om dagen, og for 1½ uge siden stoppede nat-amningen også. Og nøj, hvor er det rart! Ved et evt. næste barn kommer flasken helt sikkert hurtigere på banen - uanset hvad optikere, jordemødre og amme-juntaer generelt siger. :-)

  SvarSlet