tirsdag den 3. maj 2011

Ode til provinslivet

Ved godt jeg har sagt det før. Men jeg siger det igen: Gud, hvor jeg elsker denne by (Aarhus, hvis nogen skulle være i tvivl) Morten er i København, og jeg er på vej til noget konference i Odense med det der job. Hver eneste dag frydes jeg over at der er fem minutter mellem hhv. hjem og institution, Verdens Fedeste Legeplads, job, yndlingsbif, stamkaffe, lækre butikker, lækre venner og mormor, ikke mindst! Damn, hvor det giver frihed og fritid. Da jeg boede i København, følte jeg hele tiden at jeg hang i en klokkestreng mellem alle de forskellige instanser og aldrig helt havde tid nok. Selvfølgelig savner jeg følelsen af storby. Men med den fulgte også følelsen af at gå glip af en masse spændende ting, som foregår lige for snuden af en, men som man (jeg) bare ikke rigtig havde overskud til at være en del af. Her kan jeg involvere mig i mit miljø på en helt anden måde - eller også er det bare fordi jeg føler mig hjemme;-)
Anyways, bare en lille hyldest til provinslivet!

- Posted using BlogPress from my iPhone

2 kommentarer:

  1. I hear you. Selvom jeg er opvokset i København, er jeg alligevel kommet til den kontroversielle konklusion, at Århus er den perfekte by. Tilpas meget by med bif og kaffe, tilpas med ikke-by med provinshøflighed og strand og what have you. Og med Børnenes Jord og andre gede-beboede bylegepladser, ikke mindst.

    Men i mit tilfælde bor ni ud af ti af de lækre venner i København. Enten fordi de er opvokset der og ikke kan forestille sig noget mere unaturligt end at bo i Jylland. Eller fordi de så sig om efter endt Århus-studie og måtte sande, at ALLE jobs er i hovedstaden (og Bruxelles. Endnu længere væk). Og den lækre mormor og den lækre søster bor der også.

    Ergo: Vores provinslykke er måske en kenne mere amputeret.

    SvarSlet
  2. Havde præcis samme fornemmelse, da vi boede i Kbh. Havde alle muligheder for spændende oplevelser lige uden for mit dørtrin, men nåede aldrig at udnytte bare en brøkdel, især efter vi fik barn. Totalt stressende. Men det problem løste sig selv, da vi flyttede til Skanderborg - her sker ikke en hujende fis, så der er ingen grund til dårlig samvittighed, når man tilbringer endnu en aften foran flimmeren ;-) Til gengæld tror jeg aldrig helt jeg kommer til at forstå Århus (ja undskyld, men jeg KAN altså ikke få mig selv til at skrive de med Aa). Den er for lille til at være storby og for stor til at være rigtig provins. I don't get it. Men måske er det fordi jeg ikke kender byen godt nok.

    SvarSlet